top of page

NATURA I ARTIFICI

DELS ORIGENS AL FUTUR. Laol

Sempre associem el fet artificial com alguna cosa negativa, però no sempre és així. L'artificialitat, al llarg de la vida, ens ha permès evolucionar. Gràcies a ella hem arribat fins on estem el dia d'avui, hem pogut desenvolupar-nos en molts termes.
Principalment, relaciono el món artificial amb la tecnologia, tot allò que no pot existir per si sol, que necessita un procés d'ideació previ i una sèrie d'estudis. En canvi, el món natural és aquell que sorgeix i es du a terme sol, no hi ha hagut la necessitat d'estudiar-lo o investigar-lo, però justament per això mateix de vegades hi ha imperfeccions o coses naturals que no arriben al cim per si sols, que necessiten l'ajuda d'alguna cosa artificial, com per exemple en la ciència, la medicina... Avui en dia qualsevol terme natural, a la que està relacionat amb algun altre terme artificial, pot mostrar una gran evolució, un canvi. I aquest no vol dir que l'element principal deixi les seves arrels o el seu origen natural, no vol dir que per relacionar-lo amb la tecnologia deixi de ser natural.

Per exemple en el món de la medicina, hi ha cossos humans que no són capaços de viure per si sols o òrgans que necessiten ajuda per poder complir la seva funció. Al llarg de la vida trobem persones que han tingut alguna malaltia i els ha sigut necessari alguna incisió com un Bypass, reemplaçar alguna vàlvula... quan els pacients s'han somes a alguna operació el cos no deixa de ser natural.


Per tant el que vull mostrar és que moltes vegades l'artificialitat ens ha ajudat i que no per això deixem de ser d'origen natural.
En el meu projecte artístic, m'he centrat en la CUINA, ja que és una part fonamental, la cuina ha format i forma part de la meva vida i de la de tota la meva família. La cuina és un clar exemple, agafem un producte d'origen natural, on seguidament passa per una seria "d'artificialitat", els fogons, el procés de cocció... Aquests milloren el producte, li donen unes qualitats que el producte en el seu origen no trobaríem. Això reflecteix un clar procés d'evolució i de millora en el resultat final, en aquest cas el plat.


El resultat final del meu projecte ha estat una escultura, on relaciono la tecnologia i l'artificialitat amb la cuina, fent una mena de comparativa i metàfora, com he dit abans, un producte d'origen natural que és sotmès a una sèrie de processos tecnològics, no varia el seu origen, és a dir el resultat final seguirà amb les seves arrels, però amb una petita variació que en aquest cas ha suposat una millora.

Aquesta escultura, l'he volgut complementar amb un vídeo sensorial on mostro els sons i les accions que s'han de dur a terme en una cuina, la gran part mostra la unió entre el món artificial i el món natural.

INSPIRACIÓ












PROCES DE TREBALL

Per realitzar la meva obra m'he inspirat amb l'escultura de l'autor Antoni Clavé, d'època d'art modern, i principalment m'he centrat en aquesta perquè l'element principal és unes varilles de pastisseria, aquestes són un estri que s'utilitza en una branca de la cuina durant el procés de producció. 

Aquesta escultura, personalment representa la senzillesa de la cuina, i en aquest cas els meus orígens, una mica rovellats ja que venen de generacions llunyanes de la meva família i com tot i el temps ha perdurat aquesta passió en la nostre sang, en el nostre ADN. 

l'home i el monocle.jpg
working.jpeg
working again.jpeg
ratoli.jpeg
proposta idea.jpeg
proposta idea ampliada.jpeg

RESULTAT FINAL

resultat final_edited.jpg
res final 3_edited.jpg
res final 2.jpeg
res final.jpeg
bottom of page